Tietosuojaseloste

Keitä olemme

Suomalainen rekisteröity yhdistys Uupuneet ry. Verkkosivustomme osoite on https://uupuneet.fi.

Yhteyshenkilö

Rekisteröityjen tietojen käsittelystä ja ylläpidosta vastaa yhdistyksen hallitus. Yhteyshenkilönä toimii hallituksen puheenjohtaja (puheenjohtaja@uupuneet.fi).

Rekisterin käyttötarkoitus

Rekisterin tarkoituksena on Uupuneet ry:n verkkosivuston vierailijoiden ja yhdistyksen jäsenten verkkolomakkeisiin syötettävien tietojen tallentaminen.

Mitä tarkoitusta varten tietoja kerätään

Rekisteriin kerätään yhteystietoja verkkosivuston vierailijoiden täyttämistä yhteydenottolomakkeista. Tietoja käytetään yhteydenpitoon.

Rekisteriin kerätään henkilötietoja yhdistyksen jäsenten jäsenhakemuslomakkeista. Henkilötietoja käytetään hakijan jäsenyyden rekisteröimiseen ja jäsenten yhteystietojen tallettamiseen ja ylläpitoon yhdistyksen jäsenyyden ajan. Hakijalta kerätään tietoja myös jäsenyyden lajin ja haluttujen palveluiden muodossa sekä jäsenmaksun perimistä varten.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Vierailijoiden kommentit

Kun sivuston vierailijat jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomake

Yhteydenottolomakkeella kerätään lomakkeen täyttäjän nimi ja sähköpostisosoite sekä viestikenttään kirjoitettu teksti. Puhelinnumerotieto on vapaaehtoinen.

Jäsenhakemuslomake

Jäsenhakemuslomakkeella kerätään hakijalta seuraavat jäsentiedot: haluttu jäsenyyden laji, hakijan nimi, sähköpostiosoite, postiosoite ja vahvistus yhdistyksen sääntöihin tutustumisesta.

Vapaaehtoisia tietoja ovat palvelujen valintatiedot, puhelinnumero sekä vapaa viestikenttä.

Jäsenrekisteri

Jäsenrekisteriin kerätään jäseniltä seuraavat tiedot: Jäsenyyden laji, nimi, sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero (vapaaehtoinen), liittymispäivämäärä, jäsentunnus (joka toimii samalla jäsenmaksun viitenumerona) sekä tieto jäsenmaksun suorituksesta kuluvalla ja sitä edeltäneellä kaudella.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Tietojen käsittely ja jakaminen

Tallennetut henkilötiedot ovat ainoastaan yhdistyksen hallituksen käytettävissä. Henkilötietoja ei jaeta eteenpäin.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Tallennamme rekisteröityneiden yhdistyksen jäsenten jäsenyystiedot heidän jäsenyytensä ajan. Mikäli jäsen eroaa yhdistyksestä, tai hän ei ole ollut toiminnassa mukana vuoteen eikä hän ole maksanut edeltävän ja kuluvan vuoden jäsenmaksua, hänen jäsenyytensä lakkaa automaattisesti ja hänen tietonsa poistetaan.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja tai jäsentietoja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Mikäli jäsen ei ole maksanut jäsenmaksuaan, mutta on siitä huolimatta osallistunut yhdistyksen toimintaan, yhdistyksellä on oikeus periä maksamaton jäsenmaksu ennen jäsenyystietojen poistamista.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Yhteydenottolomakkeen tiedot lähetetään sähköpostitse yhdistyksen hallitukselle, eikä niitä jaeta eteenpäin.

Jäsenhakemuslomakkeen tiedot lähetetään sähköpostitse yhdistyksen hallitukselle. Jäsenlomakkeen tiedot talletetaan jäsenrekisteriin. Jäsenrekisterin tietoja ei jaeta eteenpäin.

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Yhdistyksen verkkosivusto sisältää domain-tasoisen SSL-sertifikaatin, jolla sivuston käyttäjien ja palvelimen välinen yhteys pystytään salaamaan, jotta ulkopuoliset eivät pääse käsiksi esimerkiksi yhteydenottolomakkeelle täydennettäviin henkilötietoihin.

Yhteydenottolomakkeen tiedot on talletettu tunnuksella ja salasanalla suojattuun sähköpostitiliin, johon on pääsy vain yhdistyksen hallituksella.

Jäsenhakemuslomakkeen tiedot on talletettu tunnuksella ja salsanalla suojattuun sähköpostitiliin, johon on pääsy vain yhdistyksen hallituksella. Jäsenrekisterin tiedot on talletettu tunnuksella ja salasanalla suojattuun tiedostoon, johon pääsy on vain yhdistyksen hallituksella.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Tietomurron tapahtuessa ilmoitamme siitä välittömästi nettisivuston ja webhotellin ylläpitoon, sekä Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukseen. Teemme tapahtuneen johdosta myös rikosilmoituksen poliisille.

Jos tietomurron seurauksena murtautuja on saanut haltuunsa suojattavia tai salassa pidettäviä tietoja, on kyseessä tietovuoto. Mikäli vuotaneet tiedot sisältävät vierailijoiden tai yhdistyksen jäsenten henkilötietoja, on kyseessä tietosuojarikkomus, josta ilmoitetaan tietosuojavaltuutetulle.

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Noudatamme tietojen suojauksessa Suomen lainsäädäntöä ja EU:n tietosuoja-asetusta.

Caching

This site utilizes caching in order to facilitate a faster response time and better user experience. Caching potentially stores a duplicate copy of every web page that is on display on this site. All cache files are temporary, and are never accessed by any third party, except as necessary to obtain technical support from the cache plugin vendor. Cache files expire on a schedule set by the site administrator, but may easily be purged by the admin before their natural expiration, if necessary.